Onze 5 verkoopprogramma's - Welk programma is het beste voor uw bedrijf?

Niet alle producten en diensten zijn gelijk in termen van hoe je ze verkoopt. Het aanbod kan soms complex zijn en soms kan de klantvraag complex zijn. Er kan sprake zijn van hyper concurrentie en sommige verkopers hebben maar een paar klanten per jaar. Ook het verkopen op verschillende niveaus in een organisatie of in verschillende kanalen vereist vaak verschillende soorten verkooptechnieken. Hieronder vatten we onze 5 verkooptrainings-programma's samen:

1. Selling Skills - Sturen op opdrachten
Deze training leert deelnemers hoe ze klanten kunnen overtuigen van de voordelen van ons product of dienst en 'Ja' zeggen tegen ons voorstel. Bij het verkopen op deze wijze, zijn de te stellen vragen redelijk te 'programmeren' want producten of diensten worden op vergelijkbare manier door klanten gebruikt, de prijzen doorgaans zijn vastgesteld en het verkoopmateriaal gestandaardiseerd is. Voor nieuwe verkopers vereist deze manier van verkopen veel formele training (voordoen en oefenen).

2. Consultative Skills - Sturen op waardecreatie
Bij Consultative Skills of ‘adviserende verkoopvaardigheden’ staan niet de producten of diensten in het verkoopgesprek centraal, maar het oplossen van knelpunten bij de klant en het toevoegen van waarde aan de processen van de klant. Verder hoort bij Consultative Skills een strikte manier van regie voeren over het verkoopproces; op een gestructureerde wijze worden stappen gezet om de relatie met de klant op en uit te bouwen. 

3. Insight Skills - Sturen op nieuwe inzichten
Met Insight Skills is het pijnpunt vaak onbekend of niet manifest genoeg voor de klant en help je de klant het probleem te identificeren en aan te pakken. Je speelt de rol van coach en begeleidt je klant door het aankoopproces. Een perfect programma voor verkopers die succesvoller willen zijn in complexe of hyper competitieve verkoopomgevingen.

4. Key Account Skills - Sturen op partnership
Met Key Account Skills krijg je essentiële kennis en vaardigheden om grote klanten te behouden en om accountgroei te bewerkstelligen. Zo leer je hoe je een strategisch accountplan maakt en hoe je de benodigde acties en activiteiten hierna met jouw accountteam uitvoert.

5. Channel Skills - Sturen op distributie
Channel Skills is een programma voor medewerkers die betrokken zijn bij het ontwikkelen van een dealernetwerk, het werven en ontwikkelen van resellers en/of het opbouwen van (digitale) verkoopkanalen. Met Channel Skills leer je het vak kennen en de elementen die van invloed zijn op het succes hiervan en ontwikkel je een effectief en winstgevend plan.

We bieden onze verkooptrainingsprogramma's zowel in het Nederlands als ook in het Engels aan. Bel ons: + 31 (0) 74 711 02 62.